ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2015 13:59:09 - yxchyvyz

živnostníci

Proč jsou podle vás u nás živnostníci stále tak perzekuováni? Kdo podle vás pořádá tyto hony na živnostníky a proč se jich nikdo nezastane? Vy byste možná chtěl, ale co sám zmůžete? senát je převážně levicový, stejně jako vláda

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2015 7:54:52 - Ivo Valenta
Dobrý den,

odpověď na Vaši první otázku je zvláště za současné vládní koalice zcela zřejmá. V Senátu se téměř na každé schůzi musíme vypořádávat se zákony, které znamenají další a další restrikce, nařízení, regulace. Jako by toho nebylo již dost.

Založit firmu je téměř nadlidský úkol, podnikatelé neustále musí něco dokládat a vykazovat, náklady na zaměstnance jsou neúměrně vysoké a k tomu všemu přibývá spousta hygienických, bezpečnostních, antidiskriminačních a mnoha jiných norem, které kladou další a další překážky v podnikání.

Hon na živnostníky nemá jen jednoho původce. Obecně si myslím, že jde o lidi, kteří sami neumí vyvinout dostatek úsilí k tomu postavit se na vlastní nohy a žít nezávisle na státu. Jsou to zároveň lidé, kteří psaním nových předpisů musí vytvářet důvody pro to, aby dali smysl své funkci a své existenci.

Samozřejmě, že boj s touto "mašinerií" není jednoduchý. Nemyslím si, že bych v tom byl ale sám a i kdyby tomu tak bylo, tím spíš bych se snažil práva podnikatelů a živnostníků bránit. Má to určitě smysl!

S pozdravem

Ivo Valenta