ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2015 23:34:19 - křišťálová koule

Exekuce- bezdomovec pro MF ideál

Dobrý den. Exekuce počesku se rovná ekonomické i společenské likvidaci a poukázce na cestu pod most , ovšem vlády jakpo sobě jdou to netrápí. Proč? On totiž takový bezdomovec je pro stát ekonomicky docela výhodný. V drtivé většině velmi rychlůe přichází o doklady a bez dokladů jako by člověk nebyl. Zkuste si bez dokladů žádat o sociální podporu, dojít k doktorovi, vyzvednout důchod, hledat práci. Nebo si vyřídit doklady nové.Pokud nemáte doklady, stát vás vyhodí ze systému a vyvlékne se ze svých povinností. Nemyslíte, že i to je jeden z důvodů, proč tvrdé exekuce a následné bezdomovectví stát moc neřeší?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2015 0:37:26 - Marek Černoch

Dobrý večer, děkuji za dotaz.

Mě toto téma tedy rozhodně trápí a také se problematikou exekucí intenzivně zabývám – dlouhodobě pracuji na zavedení principu teritoriality exekutorů, jejímž prosazením ve spojitosti s povinností exekutora uzavírat splátkový kalendář do budoucna. Chci trvale zamezit případům, kdy některé exekutorské úřady používají postupy hraničící se zákonem a na občanech se dopouští přímo zvěrstev.
Obecně jsou pro mě témata související s pomocí nějak znevýhodněných či oslabených lidí velmi důležitá. Jeden z našich připravovaných návrhů je tzv. odškodňovací zákon. Aby v případě, kdy vás stát poškodí se z toho jen tak "nevyvlékl"