MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2015 16:05:56 - soumrak

členové

Jak si vysvětlíte, že po 9 členech plánuje Okamura maximálně otevřenou stranu? A co teď bude s náborem členů do úsvitu? Plánujete něco změnit, abyste měli víc členů? Příští rok jsou totiž krajské volby. Jak se na ně chcete připravit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2015 15:04:04 - MUDr. Jiří Štětina
 Považujte, prosím, moji odpověď za můj soukromý názor.

1.      Myslím, že Hnutí Úsvit nemá budoucnost a nepředpokládám, že se členská základna rozšíří. K tomu mělo dojít, nejpozději, do loňských komunálních voleb, což jsem já opakovaně požadoval. Je to vina pana Okamury, že k tomu nedošlo a jeho argumenty, že to nešlo a že někdo udělal puč, jsou naprosto zavádějící. On jednoznačně ukázal, jak si představuje přímou demokracii.

2.      Opakovaně říkám, že důvody rozpadu Úsvitu jsou dva. První jsem zmínil, tedy nevůle rozšiřovat členskou základnu dle stanov, které byly zakonzervovány na 5 let pro pana předsedu a hlavně jeho právo rozhodování o financích do výše 10 mil. Kč.

3.      Revizor neprovedl ani jednu kontrolu financí Úsvitu, jak mu ukládaly stanovy a naší vnitřní kontrolou jsme zjistili, že toto hnutí má smluvně vyčerpány finance až do konce volebního období. Konference nebyly svolávány zcela účelově, aby se nikdo nemohl k této problematice vyjadřovat.

4.      Zbytek členské základny Úsvitu vypověděl všechny uzavřené, krajně nevýhodné, smlouvy a tím se částečně ekonomická situace zlepšila. Nejdříve je nezbytné vypořádat všechny závazky a potom hospodařit podle nových kritérií a hlavně financí.

5.      Pokud pan Okamura dnes hovoří o novém politickém subjektu (Svoboda a přímá demokracie) a přijímání několika desítek tisíc členů, je to velmi úsměvné. To mohl udělat již minulý rok pod Úsvitem a nemuselo dojít k této situaci. Jinak mu přeji úspěch!

6.      Já se do žádného nového subjektu hlásit nebudu a skončím, jako zakládající člen, s Úsvitem.  

Pokud jde o krajské volby, opět můj soukromý názor. Zakládat nové strany a hnutí, je naprostý nesmysl, který vyhovuje právě tzv. „velkým, tedy parlamentním stranám“, protože hlasy nikdy nepřevýší 5% a to je cíl ČSSD, ODS, TOP09, KDÚČSL, KSČM. Jedině politický subjekt, který sjednotí velké množství malých stran, má budoucnost.