ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2015 16:06:33 - soumrak

členové

Jak si vysvětlíte, že po 9 členech plánuje Okamura maximálně otevřenou stranu? A co teď bude s náborem členů do úsvitu? Plánujete něco změnit, abyste měli víc členů? Příští rok jsou totiž krajské volby. Jak se na ně chcete připravit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2015 0:47:53 - Marek Černoch

Dobrý večer.

Děkuji za výborný dotaz. Upřímně řečeno jsem na to sám zvědav…V Úsvitu Tomio Okamura uplatňoval naprosto nedemokratické direktivní vedení a k zachování tohoto direktivního principu řízení strany jím bylo dokonce zablokováno rozšiřování členské základny. Nyní hlásá, jak bude jeho strana otevřená. Pravda je taková, že měl možnost nabírat stovky členů už dávno – do Úsvitu. Namísto toho blokoval změnu stanov, která by to umožnila a když už se chystalo otevření, podmínil to dvouletou čekací dobou pro uchazeče o členství. Pokud bude vést svou novou stranu stejně, jako vedl Úsvit, tak to těm lidem vůbec nezávidím…

My budujeme stranu, která bude OPRAVDU maximálně otevřená svým voličům, bude přijímat členy a bude plně demokratická. Aktivně nyní připravujeme konkrétní kroky, nutné k tomu, aby se hnutí otevřelo pro nové členy a mohlo co nejlépe, na základě demokratických principů, plnit své původní ideály a očekávání voličů. Je to otázka dnů, kdy budou schváleny nové stanovy a v nejbližších týdnech připravujeme členskou konferenci. Hnutí Úsvit nadále zůstává u svých původních idejí a bude rozšiřovat svůj program tak, aby se zabýval nejpalčivějšími současnými problémy společnosti.
A co se týče krajských voleb tak předesílám že na ně budeme připraveni a dokážeme voličům, že nejsme stranou prázdných slov.