Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.05.2015 8:04:36 - libereckapanicka

Důchody

Zdravím a cituji Vás:
Ale zároveň bych byla ráda, aby si lidé uvědomovali, že se nenarodili s tím, „tak a teď jsem tady a Vy se o mě postarejte a Vy všichni ostatní to plaťte“.
Moje otázka zní:Lidé si uvědomují že když se narodí,vystudují chodí do zaměstnání,odvádějí státu daně (ze kterých si potažmo platí i potencionální důchod) kam potom odcházejí ty jejich odvedené peníze z daní zdravotního a sociálního zabezpečení?Protože z vydělaných peněz občan musí platit spotřební daň,léky atd.Za celý život cca 40let odpracováno a platí poctivě daně odvede v průměru občan cca 1.mil. korun tak proč by se nemohl stát o něj postarat když občan platí státu ne všem ostatním jak Vy zde píšete.Co dává stát lidem kteří platí daně,zdravotní a sociální pojištění?
Děkuji Jana - Liberec

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2015 9:11:57 - Ing. Radka Maxová

Vážená paní Jano,

Je jistě mnoho takových, kteří si uvědomují svoji zodpovědnost, ale bohužel zároveň mnoho takových, kteří ne. Protože já znám zase spousty lidí, kteří nechodí do práce, ač by mohli, pobírají invalidní důchod a nemuseli by, práci nehledají, protože jim tento způsob života vyhovuje apod. Mluvím o tom, že by se o sebe měl člověk v životě starat, aby ve starším věku neměl problémy, které mu budou způsobovat čím dál více trápení. O této odpovědnosti mluvím.

Co se týká odvody do státní kasy u lidí, kteří pracují, tak ten konkrétní odvod nefunguje ve státním systému jako Vaše spoření na důchod. Je to princip solidarity s těmi, kteří jsou opravdu více nemocní, dávky slouží na elementární vybavení nemocnic, zásobování nemocnic, na služby ve zdravotnických zařízeních apod. A samozřejmě jako důvod zajistit i Vám a Vašim bližním elementární zdravotní péči až ji budete opravdu potřebovat a třeba velmi rychle.

Radka Maxová