doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2015 10:20:06 - Vernarec

Ještě jednou k 70. výročí konce druhé světové války

Napsal jste, že se nagativně stavíte k účasti našeho prezidenta na oslavách k 70. výročí. Píšete, že jezdíte na Ukrajinu. Proto bych se Vás rád zeptal, zda se pojedete někdy poklonit památce Stepana Bandery, jak se říká při Vašem vzdělání a vztahu k fašizující se Ukrajině. Pokud ano, pomodlete se za jeho duši. Jste jistě věřící člověk. A Váš Bůh má jistě tyto zločince - lidi rád. Co se týká Ruska a jeho vítězství nad fašizmem a Banderovci, měli bychom přistupovat kladně k oslavám Dne vítězství nad fašismem. Navíc, je něco úplně jiného, když Putinovo pozvání odmítne Velká Británie, kterou nikdo nemusel osvobozovat, neutrální Švédsko nebo Francie, které osvobozovali západní spojenci. Od nás by to byla hrubá nezdvořilost a neúcta nejen vůči padlým, nejen vůči žijícím veteránům, ale vůči celému ruském lidu, který vnímá tyto věci velmi citlivě. Jsem rád, že tam naši státní představitelé byli, a myslím, že většina obyvatel též. Nic víc to neznamená. Tečka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2015 10:28:23 - doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.
Ponechám stranou Vaše osobní invektivy, bude dobré, když se naučíte diskutovat věcně. Hluboce si vážím těch, kdo osvobodili naši vlast od nacismu a věřím, že ti obyčejní stateční vojáci nás nechtěli od nacismu zavléci do další totality, tentokrát komunistické. Právě úcta k nim vyžaduje, aby výročí osvobození nezneužíval další diktátor, tentokrát Putin, to si ti padlí vojáci nezaslouží. Oslavovat výročí osvobození po boku někoho, který se aktuálně snaží podrobit si jiné státy, znamená zneuctít památku padlých. Kdyby prezident Zeman chtěl, našel by jinou důstojnou formu, jak památku padlých hrdinů oslavit. Diktátor nepotřebuje gesto naší zdvořilosti, ale gesto naší poslušnosti. A to mu pan prezident poskytnul.