Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2015 11:22:27 - Monika R.

Maturita

Není současný systém, kdy řada maturantů neslouží zkoušku rizikem pro celý systém? Co s těmito absolventy bez zakončení bude? A co říkáte na úvahy, že by se na nějakých školách maturita neděla? A když maturita nebude, nahradí ji jiná zkouška?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2015 15:06:43 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážená Moniko, všechny dotazy, které mi pokládáte, jsou zcela zásadní povahy. Za aktuální situaci je naprosto zodpovědný pan ministr Chládek. Vzpomínáte-li si, mnohokráte jsem nový model tzv. státních maturit kritizovala právě za její nepředvídatelnost a nestálost. Dle mého názoru není možné každý rok metodou pokus-omyl zkoušet, co maturanti ještě vydrží! Bude-li se vysoký počet neúspěšných absolventů opětovně opakovat, představuje to pro celý systém obrovské riziko! Maturita byla vždy nazývána zkouškou dospělosti, z tohoto titulu jsem přesvědčena, že musí mít naprosto jasná pravidla, musí být pro ty stresované studenty předvídatelná a ne jim každý rok připravovat další a další překvapení!