Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2015 9:44:45 - Míla K.

zahraniční politika

Založila jsem si účet, abych vám řekla, že vás obdivuji za to, jak zde čelíte útokům a odrážíte adjektivy. Některé otázky jsou na místě, ale vesměs je to přehrávání jedné a té samé písničky. Smutné je, že ti co mají tolik řečí nikdy nezmíní vlastní návrh řešení a jen útočí. Aby bylo tedy jasno, můžete ve stručnosti vystihnout cíle zahraniční politiky, kterou ČSSD prosazuje? Jak se postavit k Ukrajině, terorismu a uprchlíkům? Děkuji a přeju hodně zdraví. Míla

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2015 12:37:24 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji nejen za dotaz, ale i za konkrétní podporu. Nejsem sice členem zahraničního výboru a spíše se věnuji problémům obrany a bezpečnosti, ale pokusím se odpovědět. Základním cílem české zahraniční politiky je zajistit mírový život ve svobodné a demokratické společnosti pro všechny naše občany. ČSSD proto vždy podporovala a podporuje naše členství v mezinárodních organizacích, jako OSN, EU či NATO. Zároveň preferujeme diplomatická řešení problémů před tím vojenským. ČR je také velmi aktivní v humanitární a zdravotní pomoci, za což je nutno také poděkovat solidaritě v naší společnosti. ČR svůj vliv chce také prosazovat dobrými vztahy se svými nejbližšími sousedy (V4), ale i s ostatními státy, včetně Ruské federace či Ukrajiny. Současná vláda také daleko více podporuje proexportní politiku a konkurenceschopnost českých výrobků aktivní ekonomickou diplomacií. ČR podporuje v rámci krize na Ukrajině dodržování minských dohod a podporuje diplomatické řešení na východní Ukrajině. Zároveň odsuzuje anexi Krymu z důvodu nedodržení mezinárodních dohod a územní integrity Ukrajiny. Co se týká uprchlíků, pak naše vláda i parlament je proti jakýmkoliv kvótám pro uprchlíky. Je na našem rozhodnutí i výběru komu azyl přidělíme či nikoliv. Jsem pro řešení problémů přímo tam, kde vznikly. ČSSD podporuje humanitární, zdravotní a potravinovou pomoc uprchlíkům a také navrhuje, aby se naše země podílela na ostraze vnější schengenské hranice, zejména v oblasti Středozemního moře.