Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.05.2015 13:14:00 - Bzouk

Jste jen pro Mažňáka nebo máte i vlastní rozum?

Uvedl jste, že všechny státy jenž napadli USA byly nedemokratické. Myslíte si, že má naše "západní kultura" a zejména USA patent na to co je pro který stát dobré a že máme povinnost jim to násilím a bombardováním vysvětlovat?? Víte, já pochopím politiku spojených států, ne lidsky, ale z jejich úhlu pohledu ano. Dělají to pro sebe. Jen nechápu ten náš, protože díky politikům jako jste VY osobně naš stát na tato "dobrodružství" jen doplácí. Proč to děláte a zda jste někdy přijal nějaký osobní dar od zástupců jiných zemí, případně jakých zemí.
Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2015 8:54:20 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za konkrétní dotazy. Souhlasím s Vámi, že z pohledu USA je věc jasná a že Američané hájí své národní zájmy. Proto je nutné, abychom je hájili i my a to se mnohdy nedělo a neděje. Možná, že jsem jeden z mála českých politiků, který si dovolil a dovolí kritizovat politiku, včetně té zahraniční USA. Týkalo se to například kritiky "nežádoucích", až likvidačních amerických investic v LEtu Kunovice, Tatry Kopřivnice či Aeru Vodochody. Týkalo se to špatné strategie zahraničních misí v Iráku či Afghánistánu či snahu pravicové vlády umístnit na našem území americký radar. Na straně druhé si nemyslím, že Česká republika doplácí či bude doplácet na transatlantické vztahy. Naše členství v NATO zaručuje bezpečnost našim občanům jak nikdy předtím. Naše členství v EU zajišťuje demokratický vývoj a svobodu jak nikdy. Dokonce dnes žijeme v době, kdy je nejvyšší životní úroveň obyvatelstva. Již jse řekl, že nesouhlasím s vývozem západní demokracie a že podporuji diplomatické řešení jakýchkoliv konfliktů. Nicméně jako realista vnímám skutečnost, že je někdy nutno použít sílu v případě genocidy, vyhlazování obyvatel či nelidského zacházení. Ale nemyslím si, že je potřebné, aby kdokoliv, včetně USA, zasahovali do rozhodovacích procesů, kdo má či nemá v té které zemi vládnout. Tady s Vámi souhlasím. To, co je nutné je, aby naši čeští politici hájili zájmy České republiky. Ne populisticky či demagogicky, jak to někdy používají poltická hnutí, ale realisticky. Naše země žádné dobrodružství, jak píšete nedělá. Pouze si plní naše mezinárodní závazky, mimo jiné závazky RB OSN či humanitární pomoc. A nikdy jsem žádný dar od zástupců jiných zemí nedostal.