Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2015 21:39:30 - PeterM

I v Libyi se NATO branilo?

Děkuji za komentář. Předně si pletete dvě věci. NATO je obranná aliance 28 států a o nasazení jednotek pod vlajkou Severoatlantické aliance rozhodují konsensem. To znamená, že všechny státy musejí danou misi schválit. Přitom každá země, to tedy i USA mohou svoji armádu poslat kam chtějí. Například do humanitárních misí či pod vlajkou RB OSN. Není tudíž parvda, že NATO útočilo v Iráku atd.

Pane, plati to i pro Libyi? Anebo tam stacila jako zduvodneni jenom "humanitarni povaha bomb" slovy naseho nejskvelejsiho a nejhumanitarnejsiho prezidenta V. Havla?

V zhledem k veku jsem jeste zazil pekny kus socializmu a to co produkujete vy zdne na PL si nezada s (prominte mi vyraz, ale neznam vystiznejsi) hovadinami, ktere do nas tlacili politruci na vojne.

A pokud se odvolate na usneseni OSN tak si prisim prectete chartu OSN, kdy pro platnost usneseni je potrebne aby bylo pro, vsech pet stalych clenu rady. V tomto pripade hlasovali pro jenom tri. Tudiz je rezoluce NEPLATNA.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.05.2015 18:48:01 - Ing. Antonín Seďa
 Pokud mám dobré informace,pak v Libyi neobsahovalo NATO ,jak tvrdíte ,ale pouze Francie,VB a Itálie. Takže opravdu nevím,kde berete své informace. Co se týká rozhodnutí RB OSN, pak řada zahraničních mísí probíhala pod jejich usnesením. Pokud bylo přijato,tak platí. Když se vám to nemusí líbit. Já nikoho neobsahují, na rozdíl od různé propagandy. Pokud hodláte někoho hodnotit či ostouzet, bylo by solidní,si o tom člověku zjistit více informací a faktů. A nehodnotit jej pouze na základě ideologie či subjektivity. Určitě by to pomohlo kvalitě diskuse.