Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2015 11:11:38 - Alois B

Postavíte se jako poslanec Velkému Bratrovi

Policejní prezident Tomáš Tuhý prosazuje, aby poskytovatelé služeb museli uchovávat nejen data o svých zákaznících, ale i o těch, s nimiž zákazníci komunikují, třeba jim posílají e-maily. Už dnes zákon o elektronických komunikacích operátorům ukládá povinnost uchovávat provozní a lokalizační údaje svých zákazníků po dobu šesti měsíců. Teď hrozí, že se povinnosti operátorů rozšíří – na úkor soukromí uživatelů. Prostřednictvím identifikace počítače bude možné zjišťovat, kde se nachází uživatel elektronické pošty, který přitom ve vyšetřování nefiguruje jako podezřelý. !!!
Myslím že toto na Obranu Demokracie a Blaha českého národa opravdu není nutné.
Jak se k tomu postavíte ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2015 19:23:39 - Ing. Antonín Seďa
 Jako zákonodárce a politik musím velmi zvažovat kompetence policie i zpravodajských služeb ,aby se z naší země nestál posílení stát. A pokud rostou kompetence,pak ruku v ruce s tím musí jít i kontrola.V současné době si nemyslím,že by policii scházely nějaké kompetence. Spíše se buď nevyužívají nebo práce vyšetřovacích orgánů není příliš kvalitní. Podobných byl velmi obezřetný a spíše bych další kompetence nerozšiřoval. Uvidím ,jak bude vlastní návrh vypadat a jaké konkretní zdůvodnění bude obsahovat.