Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.06.2015 9:35:31 - PeterM

Demagogie a další.

Pane Seďo, Vaše odpověď na můj dotaz ve smyslu, když rozhodnutí RB OSN bylo přijato tak platí, je demagogií nejhrubšího zrna. Já jsem totiž namítal, že bylo přijato protiprávně jelikož někteří stálý členové se hlasování zdrželi. A pravidla zní, že musí být pro všichni stálí členové, všech pět. Podle Vašeho pojetí by totiž muselo platit, že ten kdo se zdrží hlasování, vlastně hlasuje pro. Jenomže v tomto případě bylo hlasování zmatečené. Nebudu to rozvádět obsáhle. Mechanismus je stejný jako u nás, jsou zkrátka některé úkony kdy musí hlasovat pro nadpoloviční většina parlamentu, to znamená všech členů a ne jenom z přítomných. A pokud popřete tento princip tak nemáte co dělat v žádné zastupitelské funkci státu který se označuje za demokracii. Z OSN se v posledním desetiletí stal hadr do kterého si USA utírá zablácené holínky svých vojáků.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.06.2015 16:56:36 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, co je demagogické na skutečnosti, že RB OSN přijala usnesení. Já věřím, že toto usnesení bylo přijato v souladu s platným statusem RB OSN. Pokud si dobře pamatuji, pak pokud stálý člen RB OSN se pouze zdrží hlasování a nepodá veto proti návrhu usnesení, pak usnesení platí. Opravdu nevím, co je na tomto postupu nedemokratické, když uvážíme kterých pět států jsou stálými členy RB OSN. Takže zřejmě pravdu mám já a nikoliv vy. Konkrétní usnesení RB OSN lze nalézt na veřejných stránkách této instituce.