Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.06.2015 10:33:48 - Volák A

Obama chce v Evropě rozmístit rakety s jadernými hlavicemi proti Rusku

Jaká bude pozice ČSSD k jejich umístění v ČR ? AmiKoblížkové řeknou ANO, flandáci AMEN s Vámi .Co řekne ČSSD tomuto "mírovému úsilí našeho Amerického Pána.
To doufám nebude zahrnuto do bezpečnostních hrozeb , cituji AS "V souvislosti s vojenskými operacemi na Ukrajině, ofensivou bojovníků ISIS v Iráku a v Sýrii a v neposlední řadě rozšířením ozbrojených konfliktů v regionu MENA vyvolávající obrovskou vlnu nelegální migrace do Evropy, se daleko více začalo hovořit o potřebě budování vojenských schopností, umožňující reagovat na hybridní války, kybernetické útoky či aktuální ozbrojené konflikty . ( http://goo.gl/Um9pJ7 ) a nebudem to plati v rámci válek NATO.
Otázka zní natvrdo "budete proti" ??????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.06.2015 17:06:46 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za konkrétní dotaz. Osobně jsem byl vždy proti rozmísťování cizích vojsk na našem území. Platilo to v případě amerického radaru a bude to platit i v případě možného rozmístění raket. Je nutno si uvědomit dvě skutečnosti. Tou první je situace, kdy NATO buduje obranu proti raketovým systémům. USA si budují svůj vlastní systém - radar měl být součástí tohoto amerického systému PRO. Systém Severoatlantické aliance spočívá v národních systémech. Takže ČR v současné době nedisponuje žádným prvkem PRO. Má pouze protivzdušnou obranu, tvořenou nadzvukovými letouny JAS Gripen, systémem baterií KUB a nově přenosnými raketovými systémy švédské provinience. Druhou skutečností je zhoršená bezpečnostní situace, a to navzdory přijaté novelizované Bezpečnostní strategii ČR. Snahou některých pravicových politků či politiků z řad Lidovců, je posílit obranyschopnost naší země, a to včetně působení amerických vojenských jednotek na našem území. ČSSD je proti a já pevně věřím, že to sociální demokraté prosadí i ve vládě, pokud některý z koaličních partnerů tuto otázku položí na stůl. To, že se zhoršila bezpečnostní situace nikdo nezastírá, ale je tu zodpovědenost pravice, která sedum let cíleně snižovala rozpočet naší armády a tím snížila i její schopnosti. Dnes pod vlivem ruské agrese na Ukrajině, migrace i ofensívy ISIS bubnuje na poplach. Přitom právě pravicoví politici mají máslo na hlavě. Sociální demokraté budou postupovat s rozvahou a také v souladu s politikou EU. Není pravdou, že USA pouze rozhodují v rámci NATO. Tam se rozhoduje konsensem všech členských zemí.