Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.06.2015 13:13:06 - Reporter amater

Blíží se konec poslední svobodné zemi v EU ?

Chudí jsou nuceni soucítit s bohatšími. Kdo neodpovídá ideálům vytvořeného prototypu člověka, je anulován. Brzy to budou kuřáci. Ale nebude trvati dlouhé doby, než začně vadit někdo jiný a něco jiného, proti komu se obrátí diktát dokonalého člověka. Pouta na rukou evropanů se utahují. Hrozí dlouhá léta diktátu trendů dokonalého člověka : 1) Dokonalý člověk nekouří. 2) Dokonalý člověk nenakupuje o víkendu 3) Dokonalý člověk vzdejde z principu 50:50 4) Dokonalý člověk nenávidí Rusko 5) Dokonalý člověk má zavřené oči nad otázkou islamizace Evropy 6) Dokonalý člověk jí zdravě 7) Dokonalý člověk nepřemýšlí, přemýšlí za něj stát. Budete hlasovat pro antikuřácký zákon ? Proč ? Proč chcete volit cestu zákazů ? Česká republika je poslední svobodnou zemí Evropy, tak prosím respektujte svobodnou vůli kuřáků navštívit kuřáckou restauraci nebo bar. První dva body ČSSD podporuje, proč ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.06.2015 17:17:38 - Ing. Antonín Seďa
 Nemyslím si, že naše země je poslední svobodná země v EU. Dokonce často pochybuji, že je demokratická, pokud se podívám na rozhodnutí nezávislých soudů či na úroveň naší mediální scény. Problematika prodeje obchodních řetězců o svátcích a podle mého názoru i v neděli nesouvisí s dokonalostí prototypu člověka, ale snahou o zrovnoprávnění prodavaček a prodavačů. Možná, že si nepamatujete dobu před listopadem 1989, kdy se pracovalo ve všech obchodech pouze v sobotu do 12 hodin. Ale teď jsem se vrátil z Německa a z Rakouska, a tam se také nedělá o svátcích či v neděli. Takže tady budu podporovat úsilí vlády i ČSSD. Přitom chápu, že se to řadě občanů nebude líbit, ale jsem přesvědčen, že si na tuto skutečnost velmi brzy zvyknou a budou trávit volné chvíle s rodinou v přírodě. Co s etýká zákazu kouření, tak tady s největší pravděpodobností nebudu pro. Již jsem se několikrát veřejně vyjádřil, že již dnes je regulace v restauracích dostatečná a je na majiteli, aby rozhodl, zda se v jeho podniku bude či nebude kouřit. Dnes se nekouří ve veřejných budovách, ve zdravotnických zařízeních, ve školách atd. Moje důvody jsou i ty, že kuřáci budou poté obtěžovat nekuřáky venku před restauracemi či byry. Tak, kjako je tomu například ve Skotsku. Dále je velký rozdíl mezi restauracemi ve velkých městech, kde je možný výběr a mezi obcemi, kde je třeba pouze jeden lokál. To, co vidím jako problém je pouze ochrana personálu před kouřem, pokud oni sami nekouří. Ale již dnes existují technické prostředky, které i toto nebezpečí pasivního kuřáctví omezují či znemožňují. A také není vůbec dokázané, že plošný zákaz omezil spotřebu cigaret či tabáku. Podotýkám, že sám nekouřím.