Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2015 19:41:02 - tupalo

Zřejmě nemáte pravdu vy, ale čtenář

Pane Seďo, čtenář PeterM hovoře o demagogii a protiprávním postupu NATO v případu Libye měl samozřejmě pravdu, vaše odpověď jemu byla do jisté míry nehorázná. Článek Charty OSN, který o problému hovoří, má číslo 27 a zní takto:
Článek 27 1. Každý člen Rady bezpečnosti má jeden hlas. 2. O procedurálních otázkách rozhoduje Rada bezpečnosti kladnými hlasy devíti členů. 3. O všech ostatních věcech rozhoduje Rada bezpečnosti kladnými hlasy devíti členů včetně hlasů všech stálých členů, rozumí se však, že se při rozhodování podle kapitoly VI a podle odstavce 3 článku 52 strana ve sporu zdrží hlasování.
Pokud umíte číst, a já věřím, že umíte, jistě jste zaznamenal, že se zde hovoří, že kromě procedurálních otázek jsou při hlasování RB nutné KLADNÉ HLASY devíti členů včetně VŠECH STÁLÝCH ČLENŮ RB. A plést do toho subjektivní úvahy o tom, co je to dnes za státy, kteří jsou stálými členy, to je opravdu chucpe. Nebylo by na místě se spíše omluvit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2015 11:45:19 - Ing. Antonín Seďa
Nesouhlasím s vámi, že má odpověď byla do jisté míry nehorázná. A také to, že mé subjektivní úvahy o tom, kdo jsou stálí členové RB OSN jsou opravdu chucpe. Za prvé proto, že pan PeterM nehovořil pouze o Libyi a za druhé proto, že to byl pan PeterM, který kritizoval USA jako stálého člena RB OSN. Jinak nejenže umím číst, ale znám i výše uvedený článek. Já jsem pouze konstatoval, že přesně nevím, kdo a jakým poměrem schválil danou rezoluci RB OSN. Takže bych byl rád, aby jste vy nemystifikoval veřejnost a nenapadal mne zbytečně. Co se týká tzv. protiprávního postupu NATO v Libyi, pak opět nemáte pravdu a opět mystifikujete širokou veřejnost. Předně proto, že operace v Libyii nebyla operací NATO, jak tvrdíte, ale pouze vojenskou operací některých zemí, které jsou členy Severoatlantické aliance (Itálie, Francie, VB). NATO o této akci nerozhodlo. Takže ani v tomto bodě neměl čtenář PeterM pravdu, jak tvrdíte.