Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.06.2015 22:32:22 - Reporter amater

Pekelná cesta do EU

Proč uprchlíci civilizovaným způsobem nepodávají žádost o azyl na ambasádě EU v Africe ? Místo toho volí cestu barbarství, proražení hranic a pak zneužíti záchranných systému EU. Nevím, proč nevyhledají někde některou z ambasád EU, v Africe je jich dost. Velmi si Vážím vašich názorů i schopností přemýšlet v širších souvislostech. To postrádá většina politiků. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2015 14:35:01 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Osobně si myslím, že uprchlíci se záměrně vyhýbají procedur k přidělování azylu. A to zejména z toho důvodu, že drtivá většina uprchlíků by azyl nedostala, protože se nejedná o politické či bezpečnostní důvody, ale povětšinou o ekonomické důvody. Zároveň tato nelegální migrace nahrává desítkám či stovkám organizovaných zločineckých skupin, které tuto nelegální migraci organizují. Problém je, že od těchto uprchlíků inkasují peníze a pak je nechají svému osudu. A pokud by nebylo záchranných akcí na moři, pak by tyto uprchlíci skončili na dně Středozemního moře. Ale musím i připomenout, že nelegální migrace nesměřuje do Evropy pouze přes moře, ale i po souši přes Libanon či Turecko. A také z Kosova či Albánie přes další evropské země. Oosbně se domnívám, že řada migrantů si ani neuvědomuje nebezpečí, které podstupují.