Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2015 0:00:46 - Reporter amater

Kvóty nenávisti a nepravdy

Není znevýhodněn ten občan, který oficiálně požádal o azyl a musel podsoupit všechny procedury ? Proč by měl být někdo zvýhodnován jen proto, že připluje nelegálně ?Porušení pravidel je na začátku, co bude na konci ? Redistribuce uprchlíků je založená na nenávisti a lži, nepřinese nic dobrého. Už samotná naivní myšlenka, že do EU připlouvají nebožáci, je lživá. Kdo to může vědět ? Jak získali peníze na cestu, co když udělali něco špatného a snaží se utéct z Afriky před svou minulostí ? Bezpečnostní riziko prohrálo s politickou lidskostí. Hranice Shengenu přestaly existovat, deseticícům lidí je uznán nelegální vstup. To se nám nemusí krutě vyplatit, ani v číslech.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.06.2015 10:22:36 - Ing. Antonín Seďa
Musím souhlasit s vaším názorem a to i když soucítím s utečenci. Nelegální migrace je trestným činem podle práva EU a proto také nelze souhlasit s tím, že nám EK bude určovat kvóty pro uprchlíky. Musí platit zákony a ty platí pro všechny. Nehledě na skutečnost, že takto pojaté "řešení" problémů je spíše přiléváním benzínu do ohně a také "redistribuje" problémy do evropských zemí. Otázku bezpečnosti raději záměrně pomíjím. jako sociální demokrat mám solidární i sociální cítění, ale nemohu souhlasit s tím, že se zvolí špatné řešení. Otázka schengenského prostoru je otázkou fungování EU. proto by tato hranice měla být zajištěna všemožnými prostředky, včetně za použití ozbrojených sil. Prostě nelze tolerovat obchod s lidskou chudobou, který tuto nelegální migraci zajišťuje. Souhlasím s názorem, že se takovýto přístup nemusí Evropanům vyplatit.