Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2015 14:04:14 - masa

policie ČR

Zajímalo by mě, jak jste obecně spokojen s fungováním policie ČR? Podle mě, policie zbytečně šikanuje ty poctivé a na skutečné problémy je krátká.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.06.2015 18:54:37 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Osobně docela s pochybností sleduji posilování počtu policistů. Ono totiž obecně platí, že v demokratickém státě se dává více peněz na obranu než na vnitro. A pro nedemokratický stát to platí opačně. Z tohoto pohledu má naše země co dohánět. Ale teď vážně. Naše země je v porovnání s ostatními zeměmi velmi bezpečná a z tohoto pohledu jsem spokojen s fungováním Policie ČR. Jiný pohled mám ovšem v případě vyšetřování méně závažných trestních činů. Taktéž poněkud zaostává ve sbírání důkazních materiálů v případě závažné hospodářské kriminality. Podle mě se naše policie zaměřuje na ty nejzávažnější trestné činy. Což je sice logické, ale pak nemá kapacity na méně závažné, které však občany trápí daleko více. A to, co by se měla naše policie naučit a má to na každém autě, je pomáhat. například na způsob britských policistů. Ale nemyslím si, že by naše policie někoho šikanovala. Spíše mě trápí i kriminalita uvnitř této bezpečnostní složky.