Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.06.2015 10:41:18 - Vojtášek M

Válčit se na Východě bude či nebude ???

Půjde o obranná vojska NATO ???
"Americké ministerstvo obrany připravuje plán na rozmístění tanků, bojových vozidel a dalších těžkých zbraní pro až 5000 svých vojáků v pobaltských zemích a dalších několika spojeneckých státech východní Evropy.".....

Válčit se na Východě bude - i kdyby na chleba pro staříčky-důchodce nebylo ....

Přispěje ČSSD ze 20 mld co přidala do rozpočtu na Války do "Války na Východě" stejně obětavě jako na "Válku v Afganistánu" ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.06.2015 11:09:39 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Na první otázku odpovídám, že si nemyslím, že se z ozbrojeného konfliktu na východní Ukrajině stane válka. A tím důvodem je skutečnost, že nikdo, ani RF, ani NATO nemá zájem mezi sebou bojovat. Pobaltské země se po anexi Krymu Ruskou federací obávají o svou bezpečnost. Proto také NATO slíbilo pomoc a to na základě příspěvku jednotlivých členských zemí. Například ČR se podílela a v budoucnu i bude podílet na vzdešné ochraně. O tom, co připravují USA v rámci pomoci pobaltským zemím nemám informace. Nevím, kde jste vzal tu částku 20 mld. Kč. Opět musím říci, že naše armáda vynakládá ročně na všechny zahraniční mise do 1,4% rozpočtu kapitoly 307. Takže Váš výpočet je mylný, pokud hovoříte o nějakých válkách. Obecně Vám chci připomenout, že v dnešních podmínkách se obrana země nedotýká pouze obrany našeho území, ale je nutno eliminovat a předcházet hrozbám, jako je mezinárodní terorismus či zhroucení států. Dnes je například problémem obrovská vlna migrace, právě ze států, které nejsou schopny řešit si své bezpečnostní problémy. Základním úkolem každého státu je obrana a zajištění bezpečnosti. Pokud tohle stát nedokáže, pak zřejmě nemá dlouhoodbě šanci rozvoje. K zajištění obranyschopnosti v současných globálních hrozbách je nutno spolupracovat v rámci kolektivní ochrany a obrany. A to pomocí našeho členství v NATO a v EU.