Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.06.2015 21:30:54 - Vozka O

Už tušíte jaké úkoly od své velitelky Nulandové dostanete?


Nemyslíte, že za její výrok "Fuck EU" v souvislosti se snahou EU o řešení ukrajinské krize, by měla být persona non grata ?
http://www.lidovky.cz/kerryho-evropska-namestkyne-prileti-do-prahy-fou-/zpravy-domov.aspx

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2015 10:24:18 - Ing. Antonín Seďa

Děkuji za dotaz. Nejprve chci říct, že ne vše, co napíšou sdělovací prostředky je pravda. někdy je tato jejich "pravda"  přitažená za vlasy. paní Nulandovou neznám a pevně věřím, že i vy nemyslíte vážně váš výrok o velitelce. Jsem poslanec českého parlamentu a hájím a budu hájit zájmy občanů České republiky. A to i proti rozhodnutí EK, pokud s tímto rozhodnutím nebudu souhlasit. Problém ukrajinské krize, a já jsem o tom již několikrát psal, vidím v nepochopení vrcholných představitelů EU i USA, jaká byla politická a zejména ekonomická situace na Ukrajině před Majdanem. Sám jsem několikrát Ukrajinu navštívil a vím, jakou podporu mezi řadovými Ukrajinci měl vstup do EU či dokonce do NATO. Na rozdíl od paní Nulandové beru věci realisticky, nicméně to neznamená, že zapomínám na anexi Krymu Ruskou federací. Ekonomické sankce jsou dvojí. jedny jsou vztaženy ke Krymu a ty s největší pravděpodobností přetrvají. Druhé souvisejí s dodržováním minských dohod. Tady bych si přál, aby se bezpečnostní situace stabilizovala a tyto sankce byly zrušeny. Nemyslím si, že bychom měli mluvl ve vztahu s paní Nulandovou o osobě persona non grata. Máme přece jenom demokracii.