Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2015 9:36:02 - Vozka O

Upozorníte p. Zaorálka že dává peníze na pomoc syrským ISIL-teroristům ???

Žádný humanitární důvod neospravedlní pomoc těm, kteří bojovali proti syrské vládě....V České republice jsou první syrští bojovníci, které sem Člověk v tísni přivezl na léčení. Tisková zpráva Člověka v tísni hovoří vyhýbavě, nicméně působí to dojmem, že bojovali na straně opozice - tedy Al Kajdy a Islámského státu....
Taktéž by bylo zajímavé vědět jak je zabezpečeno že 50 mil do Jordánska nebude živit muslimské bojovníky v Sýrii.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2015 13:29:31 - Ing. Antonín Seďa
S panem ministrem L.Zaorálkem řešíme velmi často zahraničně politické a bezpečnostní otázky. Například tento týden bude společné zasedání zahraniční, bezpečnostní a branné komise ČSSD k bezpečnostní situaci a k uprchlíkům. Pomoc Jordánsku a Libanonu je logická, protože mají obrovský problém s uprchlíky. Tyto fiannce mají sloužit pouze k humanitárním účelům. Podle mého názoru nikdo nemůže zaručit, že všechny peníze, a to do koruny, skončí v těchto uprchlických táborech. Nicméně je vhodnější řešit problémy mimo naše území. Člověk v tísni je nezisková organizace, která sice dostává dotace z veřejných zdrojů, ale svá rozhodnutí řeší samostatně. Naše země bude i dodávat munici a zbraně kurdským bojovníkům a opět musím zdůraznit, že nikdo nemůže zaručit jejich zneužití. Příkladem může být vyzbrojení irácké armády americkými zbraněmi, které se dostaly do rukou ISIS. Problémem je, že v rámci podpory boje proti nedemokratickým režimům, dochází k chybám a někdy se sice nedemokratické režimy rozbijí, ale s nimi i bezpečnostní stabilita. To je případ vámi zmiňované Sýrie. Irák je poněkud jiná kapitola, protože tam tento chaos způsobila irácká vláda, která nerespektovala národnostní složení a lidská práva. Vždy je třeba na problémy hledět na základě faktů a nikoliv ideologie. To platí vždy o obou stranách sporu.