Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2015 9:24:37 - A.Srbová

Babiš obviňil Šincla z korupce

Vyvodíte z nařčení Babiše, které dopadá na celou ČSSD, nějaké důsledky? Věříte mu vůbec ještě jako koaličnímu partnerovi? Jak na vás Babiš působí, když s ním ve sněmovně mluvíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.06.2015 11:33:14 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Dnes proběhlo jednání PG ČSSD a PK ČSSD, které přijalo dvě usnesení , odsuzující jednání ministra financí a žádající omluvu kolegovi Šinclovi. Také je záležitostí kolegy Šincla, zda podá podnět k mandátnímu výboru. K vašim dotazům chci říci, že sociální demokraté se jasně vymezili vůči jednání pana A.Babiše, které ukázalo, že varování ČSSD  před omezením demokracie bylo před volbami namístě. jednání pana ministra je nutno odsoudit, protože takto se nemůže chovat politik v demokratické zemi. Otázka důvěry či nedůvěry vůči koaličnímu partnerovi bych rozdělil na dvě části. Důvěra v ministra financí a předsedu ANO 2011 je na bodu mrazu, a to nejen z důvodu této kauzy. Nicméně v rámci koaliční spolupráce s politickým hnutím ANO 2011 lze pokračovat, protože se prozatím plní vládní programové prohlášení a vůči řadě kolegů poslanců či poslankyň z tohoto hnutí nemám výhrady a spolupracuji s nimi. Měl jsem jedno osobní jednání na MF a tam problém nebyl. Poněkud jiný pohled jsem měl v okamžiku mých ústních či písemných interpelací na ministra financí. Rozumím tomu, že se mu nelíbí, když koaliční poslanec interpeluje koaličního ministra, ale pan Babiš poněkud zapomněl, že neřídí firmu, ale ministerstvo a že poslanec má kontrolní funkci vůči exekutivě. Toto právo mu dává nejen platná ústava či jednací řád, ale i demokratický systém země.