Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2015 9:39:12 - Frodo

USA a uprchlíci

Nemám nic proti USA. Teda za na jednu maličkost. Ve světě rozpoutala řadu válek, byť možná s dobrým úmyslem. Následky jsou ale děsivé a odnáší je nyní hlavně Evropa. Kdy ponese za své činy odpovědnost i USA? Proč my pykáme za něco, zač nemůžeme? Nezříkám se solidarity, ale neměla by být podle mě jednostranná. Nebo si myslíte, že sama Evropa problém s uprchlíky vyřeší? JAK?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.06.2015 11:51:17 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Problematika zajištění bezpečnosti není opravdu věcí pouze EU či NATO. Společné zasedání Branné, Bezpečnostní a Zahraničníc komise ČSSD dalo jistou odpověď na vyřešení problému s uprchlíky. Kromě výše zmiňované solidarity se státy tzv, jižního křídla či finanční podpory zemím, které na svém území mají uprchlické tábory. řešením je uzavření vnějších schengenských hranic, a to i za pomocí armády. Pokud se totiž uprchlíci dozví, že je hranice neprůchozí, pak i organizovaný zločin, který žije z uprchlické vlny, skončí. Jinak je nutno změnit i pozice jednotlivých členských zemí, které upřednostňují solidaritu před bezpečností. Dalším nutným požadavkem je zapojení bohatých arabských států do řešení ekonomických , sociálních a bezpečnostních problémů. Tady je nutná iniciativa USA, které mají v daném teritoriu svůj poltiický vliv. Rozhodně je však nutné dlouhodobě pomáhat řešit problémy v zemích SAHELU. Souhlasím s vaším názorem, že si USA musejí uvědomit svůj výrazný podíl na destabilizaci řady dříve diktátorských států, ať je to Irák či Sýrie. Takže i zde očekávám finanční pomoc při řešení nejen bezpečnostních problémů. A politicky i z důvodu ochrany zájmů NATO nemohou USA nechat své spojence na holičkách. Například mohou pomoci při řešení ochrany vnějších hranic Schengenu technickou pomocí či svými zkušenostmi, které při ostraze své hranice mají.