Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2015 8:24:58 - Alena Klečková

OVM 21.6.2015

21.6.2015 jste byl s p.Faltýnkem v pořadu Otázky V.Moravce.Nedošlo při tom na otázku potravinové bezpečnosti? Jak je to s naší potravinovou bezpečností?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2015 8:16:51 - Ing. Pavel Kováčik
Dobrý den, potravinová bezpečnost má dvě složky. To znamená kvalitu a dostatek. Kvalitu hlídají inspekční orgány a její součástí je i zdravotní nezávadnost. Co se týče otázky dostatku, jde spíše o schopnost vyprodukovat potraviny, nežli vždy o reálnou spotřebu.  Jedná se o tzv. potravinovou soběstačnost, tedy schopnost uživit vlastní národ potravinami mírného pásma.  V ČR je větší problém s potravinovou soběstačností, nežli s potravinovou bezpečností. 

Příjemný den