Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2015 10:41:43 - Janáček P.

solidarita s uprchlíky

Myslíte si, že jsou Češi xenofobním národem víc než jiné státy v Evropě, ale i ve světě? Co říkáte na kritiku, že údajně nejsme solidární a na podmínky, které nám Sobotka ohledně uprchlíků vyjednal?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2015 12:27:28 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Nemyslím si, že jsme více xenofobním národem než jiné národy. Připomenu soužití s Vietnamci, Rusy či Ukrajinci. O Slovákách ani nemluvě. Současná době je ovlivněna obavou z války, terorismu i z rozličných populistických aktivit, které logicky využívají strachu našich občanů. Nicméně chápu, že islám je mimo naši kulturu i náboženství a proto zde ty xenofobní reakce chápu. Na druhou otázku odpovídám, že není pravdou, že ČR není solidární. Vláda přijala finannčí pomoc jak zemím, které jsou ohroženy uprchlíky (Itálie, řecko), tak zemím , kde jsou umístěny uprchlické tábory (Jordánsko, Turecko, Libanon). Povinné kvˇoty bylo nutno odmítnout, protože se musíme řídit našimi azylovými zákony. Vláda nikdy neřekla, že nebude přijímat uprchlíky. Vždyť stačí připomenout velký počet Volyňských Čechů či Ukrajinců. Taktéž si dovedu představit uprchlíky z řad Syrských křesťanů. Ale je odpovědností české vlády, zda a v jakém množství přijme uprchlíky. Podotýkám uprchlíky a ne ekonomické migranty. Takže v tomto případě si myslím, že premiér hájil zájmy naší země dobře.