Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2015 11:43:35 - vihe

AZ

Opakovaně se hovoří o potřebě AZ, jednou tak, pak onak. Vůbec branná legislativa z poslední doby je zralá na novelizaci...ale. Když tak nutně stát potřebuje AZ a nemyslím si, že by zvýšení odměny atd. přilákalo občany k zapojení se do AZ. Proč se nejde nejjednodušší cestou např. využití zálohovaných vojáků z povolání pobírající rentu třeba ve věku 35-55 let. Jednodušší výcvik, znalost prostředí, profesní znalosti a dovednosti. Dejte jim odměnu k poměru pobírané renty a máte záloh a záloh. Ale to by ty zákony, jako všechny připravují vojáci a bývalí vojáci (o.z.) a ti se do např záloh nenaženou. Kdyby to byla pro stát priorita tak,.....Stejně tak zmršený zákon novely o voj. z povolání.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2015 18:00:01 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, ale i za Vaše stanovisko, se kterým souhlasím. Právě to, co je dobré na novém branném zákoně, je princip, který popisujete a to zapojení bývalých profesionálních vojáků do AZ. Já bych šel dál a zapojil bych i bývalé příslušníky policie atd. Prostě proto, že mají nejen výcvik, ale zároveń mají i zkušenosti z působení v ozbrojených a bezpečnostních sborech. Pouze se obávám, že dnes představený branný zákon má v sobě zakomponovaných tolik chyb, že bude velmi obtížné jej upravit ku prospěchu armády i AZ. První čtení novely zákona proběhne 8.7. tohoto roku.