Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2015 18:38:56 - Jan Želivský

Co chcete dělat s těmi co stojí proti NATO?

Co chcete dělat s těmi co odmítají přijmout za pravdu lži o přepadení a rozbití Jugoslavie, přepadení Iráku a rozbití Libye. Budete je asi muste postřílet, protože kdo nevystoupí proti zločincům sám se na zločinu podílí a NATO a EU jsou pachateli zločinů zcela jednoznačně.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2015 8:33:20 - Ing. Antonín Seďa
 Již jsem několikrát řekl a pro Vás to opět zdůrazním, že NATO je obranné uskupení s cílem zajištění společné obrany. V rámci Partnerství pro mír (PfP) spolupracuje NATO s ostatními zeměmi a nejen s těmi, které usilují o vstup do Aliance. Například v Afghánistánu působilo přes 35 zemí, totéž v jiných oblastech. NATO koná v rámci usnesení RB OSN a reaguje i na požadavky jiných mezinárodních uskupení. Nicméně jasně musím zdůraznit, že krom zpravodajských služeb nemá Aliance svoji armádu. Tu tvoří jednotlivé členské země NATO. Nemohu proto souhlasit s Vaším viděním světa, že za vše může NATO a EU. To, že se dělají chybná rozhodnutí je pravda, ale to neznamená, že vše bylo chybné. Členství naší země v NATO a v EU zajišťuje naši bezpečnost, a to je možná trnem v oku těm, kterým se nelíbí současné geopolitické rozložení sil. Jako demokrat používám demokratické metody. Otázka přepadení bývalé Jugoslávie také není pouze černo bílá. Stačí se přijet podívat do muzea v Sarajevu, aby jste pochopili genocidu Srbů. Ale uznávám, že to bylo vzájemné, ale přece jenom, srbská armáda byla silnější. Kdyby nebylo bombardování vojenských jednotek kolem Sarajeva, tito obyvatelé by byli buď povražděni či vyhladověli. Takto se nesmí chovat žádný stát vůči svému obyvatelstvu. Tohle snad nemíníte podporovat ani vy sám. Irák i Libye byli operace pod usnesením RB OSN. To, že v rámci pomoci místnímu obyvatelstvu, zejména v případě vraždění civilního obyvatelstva v Libyi, se udělaly chyby jsem zmínil. Nicméně žádná demokratická společnost by se neměla nečinně dívat na genocidu a vyvražďování obyvatelstva z náboženských či etnických důvodů.