Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2015 7:38:18 - Vernarec

Výročí SREBRENICE

Pane poslanče, rád bych znal Váš názor k SREBRENICI. Jde o Bosňany a Srby. Údajný srebrenický masakr (ze strany Srbů) byl prohlášen za největší v Evropě od druhé světové války. K události došlo 11.července před dvaceti lety. Výročí události se uchopila Velká Británie, která připravila rezoluci, která měla být odsouhlasena OSN jako den památky na zabití osmi tisíc Bosňanů. Neoficiálně se mluví, že za touto rezolucí stojí rovněž USA. Avšak například v článku pana Martina Kollera se praví-..Vrcholem byla kampaň kolem údajného povraždění muslimských vojáků ve Srebrenici založená za zamlčování faktů a výrobě lživých informací. Údajně došlo k povraždění 7000 zajatých muslimských ozbrojenců, z hlediska mezinárodního práva teroristů, srbskou armádou. Kromě zhruba 2000 muslimů padlých v boji při útěku ze Srebrenice do Tuzly před slabšími srbskými jednotkami se oběti údajné genocidy dodnes nenašly. Kde je podle Vás pravda? Bez demagogie, prosím. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2015 9:54:27 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Popravdě musím říci, že také úplně nemám jasno, nicméně respektuji rozhodnutí mezinárodního soudu v Haagu, který události před 20 lety ve Srebrenici označil za genocidu. Události v bývalé Jugoslávii totiž ukazují, kam až může vést náboženská nenávist. Taktéž podle mezinárodních standardů se za genocidu považuje vraždění na základě rasový či náboženských pohnutek. To ovšem neznamená, že i ze strany Bosňanů nedocházelo k podobným masakrům Srbů. To, že VB navrhla rezoluci v RB OSN a díky vetu stálého člena RF tato rezoluce nebyla přijata, je věcí členů RB OSN. Zřejmě má RF na tuto událost jiný názor než VB. Kolem těchto událostí bylo totiž napsáno mnoho a existuje nekonečně mnoho informací ve sdělovacích prostředcích i na sociálních sítích. Je na každém člověku, aby si svůj názor udělal. Podle mého názoru je každé řešení "politických" problémů vyvražďováním jakéhokoliv etnika špatné a mělo by být každým demokratem odsouzeno. Bez ohledu na to, která ze stran tento způsob řešení sporů volí.