Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2015 11:39:42 - Valík Aleš

Vaše starosti o můj přehled a poznání není trochu komické???

"O důsledcích i příčinách válek v Afghánistánu, Iráku, Lybii, Sýrii atd. se nebudu již zmiňovat, protože jsem na podobné dotyz již mnohokrát reagoval. Chce to více poznání historie, kulturních a náboženských souvislostí a současné pozice jednotlivých států v těchto regionech. Pak by jste možná měl daleko větší přehled o současných příčinách konfliktů a o problematickém řešení těchto válek"

Já přehled mám a vím že "společnou příčinou těchto konfliktů" je "Válečný Zásah armády USA resp satrapů z NATO.
Nechtějte mi tvrdit že tento společný rys to je "Náhoda" a že jste si jej nevšiml.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.07.2015 16:45:55 - Ing. Antonín Seďa
 Opět nemáte pravdu a to ukazuje na skutečnost, že máte na očích nasazeny idologické brýle. Protože pokud hovoříte o Afghánistánu, tak jste zapoměl na okupační válku Sovětů. Co se týká Lýbie, pak Kadáfí po arabském jaru začal vraždit své spoluobčany, na základě usnesení RB OSN vznikla bezletová zóna, pak začalo bombardování  spojenců. V současné době existuje úsilí  OSN k uzavření smlouvy o příměří, ale právě vláda Tripolisu to stále odmítá. Zřejmě z toho důvodu, že ji podporuje právě RF. Podobně je to v Sýrii, kde režim Asada podporuje také RF, protože tam má strategickou vojenskou základnu. A jelikož v Sýrii vládli menšinoví šítté vůči sunnitům, pak není divu, že se tam daří bojovníkům IS. Ti jsou totiž sunnité, podporovaní významnými a bohatými arabskými zeměmi. Totéž se odehrálo v Iráku. Ano, jistě že se v těchto zemích staly chyby, a to jak USA, tak mezinárodního společenství. Ale nesmí se zapomínat na nekončící boj šíttů a sunnitů. Nyní je situace velmi nepřehledná zejména proto, že velcí hráči v dané oblasti mají velmi odlišné zájmy. A netýkají se pouze nerostného bohatství či těžby ropy. Ale zejména vlivu na Arabském poloostrově a na Blízkém Východě. Pokud hovoříte o náhodě, pak to náhoda opravdu není, ale je to celosvětový boj s extrémismem a terorismem. Mimochodem, jeden z největších bojovníků proti islámskému terorismu je prezident Putin a je to jenom dobře. Ale pokud mluvíte o konfliktech Západu, pak připomeňte i konflikty Východu, jako je Čečensko, Abcházie či Jižní Osetie. A nyní anexe Krymu a boje na východní UKrajině.