Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2015 21:25:21 - masar

Předstíráte objektivitu

Na otázky pana Valíka jste odpověděl povýšeně a bohorovně.
Předně ohánět se plněním volebního programu ČSSD není odpověďí na zahraničně-politické téma otázek pana Valíka.
Dále jste se v odpovědi dopustil některých nepřesností. Např. v otázce působení našich vojáků v Afghánistánu; odpověď "...Jsou tam totiž na výslovnou žádost afghánské vlády a afghánského parlamentu." je nepřesná. Afghánská vláda požádala USA a NATO o pokračování vojenské mise ISAF a teprve velitel této mise požádal AČR o prodloužení pokračování této mise a její transformaci do Resolute Support. To není totéž a Vy to víte. Mohl jste také zmínit, že Vaše rádoby nezaujaté posouzení ukrajinského konfliktu je poněkud omezeno Vaším dlouholetým zastupováním ČR v Parlamentním shromáždění NATO. Vaše názory tedy nemohou být v přílišném nesouladu s politikou zemí NATO.
A na závěr musím vyjádřit znechucení ze zahraniční politiky ČSSD, kterou jsem volil v minulých volbách. Už se to nestane.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2015 8:45:05 - Ing. Antonín Seďa
 Pokud působily mé odpovědi povýšení či bohorovně ,jak píšete,tak se omlouvám,i když si nemyslím,že jsem takto odpovídal. A také nemohu souhlasit s Vaším tvrzením, že odpovídám  objektivně . Afghánské vláda na základě dohody opravdu požádala NATO o pokračování působení vojáků Aliance a jelikož Aliance vlastní vojáky nemá,pak požádala i naší vládu o vyslání českých vojáků. Nejedná se o pokračování mise ISAF, ale výcvikové a monitorovací mise Revoluce Support. Jinak máte pravdu, že je vše nutno koordinovat s velením NATO ,nicméně vlastní vyslání jev kompetenci vlády a parlamentu. Také nesouhlasím s tvrzením, že se nemám odvolávat na politický program sociální  demokracie. Opak je pravdou a ukazuje se, že nejen program ČSSD ,ale i programové prohlášení vlády či Bezpečnostní strategie ČR či její nová zahraniční politika včera odsouhlasení vládou ,jsou v souladu s mými názory. Takže spíše je nutno se ptát, jaké a koho názory obhajují tazatelé a kritici. Mohu vás ujistit,že hájil české národní zájmy a to zejména Parlamentním shromáždění NATO, což je poradní a kontrolní shromáždění členských zemí NATO. Zároveň se diskutují bezpečnostní otázky se členy PfP a dalšími státy,která buď spolupracují s Aliancí nebo jsou v konfliktech zainteresováni. Osobně si myslím, že při jakémkoliv rozhodování jsou důležité adekvátní informace a čím těch informací je více, tím lépe. Připouštím,že řada informací z PS NATO muže být jednostranných, ale to přece neznamená ,že bych neměl být objektivní. Vždyť další informace získává od vlády, AČR či zpravodajských služeb. A to nehovořil o sdělovacích prostředcích, sociálních sítí atd.