Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.07.2015 11:45:14 - Jan Želivský

Opravdu se dmníváte že USA jsou naším spojencem?

Popíráte dobyvačnou a náslnickou podstatu zahraniční politky USA? Co říkáte na tento zajímavý článek: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Ivan-Polednik-Nechcete-nam-prodat-svou-vlast-Tak-si-ji-vezmeme-Dnes-uz-je-to-norma-383941

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2015 14:54:51 - Ing. Antonín Seďa
To, že USA jsou naším spojencem není z mé hlavy, ale je to zahrnuto v Bezpečnostní strategii ČR i nové zahraniční politice České republiky. Kde se mimo EU hovoří o NATO a zlepšování transatlantických vztahů (USA a Kanada). JInak Vás musím ubezpečit, že při jednáních s pány velvyslanci či dalšími politiky USA hájím zájmy naší země. Dokonce si je dovolím, jako málo kdo kritizovat za jejich hospodářskou politiku v devadesátých letech, právě napříkladat ve firmách LET Kunovice, Tatra Kopřivnice či Aero Vodochody. To, že USA umějí hájit své ekonomické zájmy jim můžeme spíše závidět než je za to peskovat. Přál bych si, aby i naše vláda a naši politici hájili ekonomické a národní zájmy stejně intenzivně. A to zejména na půdě EU a NATO a v dalších mezinárodních organizacích. A pokud je Česká republika členem Aliance, pak ano, USA jsou naším spojencem.