Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.08.2015 9:32:59 - spravedlnost1

Budoucnost Evropy?

Dobrý den,
chci se zeptat,zda vám přijde normální,když EU začne přijímat islámskou ideologii ze 7.st. s nezmenenymi zakony a snaží se je napasovat pro 21.st.?To nefunguje v žádném státě,vznikají ghetta,v Německu,Francii,Švédsku,Anglii jsou zabíjení policisté za bílého dne,napadání...
Nejhorší je,že přistěhovalci se nechtějí přizpůsobit.Rodinna známá dělá učitelku ve Francii,učí i imigranty,jejich děti!Prý tak hloupé děti v životě nezažila,i když se ve Francii narodili,neumí při vstupu do ZS francouzský a jejich rodiče neumí francouzský ani po 20ti letech!Co z nich bude v budoucnu?Francie se stane hloupim primitivnim národem s islámskou ideologii..Proč v EU upřednostňují islám?Proč jsou zastoupeny jen organizace pro islám?Kde jsou organizace pro jiná náboženství,třeba křesťanství?Proč Saudove křesťanství odmítají a nám cpou islámskou ideologii???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2015 8:33:50 - Ing. Zdeněk Štefek

Dobrý den, nechtěl bych odpověď redukovat jen na problematiku Islámu - každý člověk, který se někam přistěhuje, by měl respektovat tamní zákony a zvyky.  Samozřejmě, má právo i na svůj způsob života, svou víru, ale práva jednoho končí tam, kde začínají práva druhého... A není práv bez povinností a povinností beze práv.

Humanismus, včetně pomoci bližnímu v nouzi, samozřejmě patří k základním hodnotám člověka.

Bohužel problém je daleko složitější -  ona migrace se řeší "pseudohumanisticky" - ti samí lidé, co schvalovali barevné revoluce, arabská jara a destabilizace v arabských zemích, bombardování i civilistů, posilování extremistických organizací, když stály na správné straně, se teď snaží hodit řešení na všechny. Každý člověk tak zaplatí zjednodušeně i ty bomby, ale i důsledky. Není  tajemstvím, že celý dotčený kontinent procházel pohnutou historií, kolonialismem, kdy bylo vyvražděno a zotročeno desítky milionů původních obyvatel, takže se země z toho nikdy nevzpamatovala, národněosvobozeneckým bojem a vzhledem k přírodnímu bohatství i opětovnou snahou o neokolonialismus, čímž se dostáváme až k současnosti... 

Takže se musí řešit i příčiny, ukázat na ně a náklady by měli nést především viníci. Řešením navíc není řešit až uprchlickou vlnu, ale řešit přímo situaci v místě, kde jsou ohroženi na životech.