doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.08.2015 13:32:53 - Alena Klečková

Prezidentova cesta do Číny a Hirošima

Naše média zase propírají Zemanovu cestu do Číny,ukazují přitom svojí ubohost a také ubohost politiků EU,podle mého názoru.Náš prezident jede oslavit konec druhé světové války,to každému vadí!Zatím jsem ale nikde nezaznamenala,že zítra 6.8.2015 uplyne 70let od svržení atomové bomby na Hirošimu.Skoro jako by se zapomnělo.Nevíte náhodou proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.08.2015 16:03:47 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
Tragédii svržení atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki a strašlivé následky použití jaderné zbraně média nakonec připomněla. Stejně tak se sluší připomenout 70. výročí konce druhé světové války v Asii. Pokud se týká aktivit prezidenta republiky, ne se všemi souhlasím. Některé skutečně působí excentricky, ale návštěvu Čínské lidové republiky při příležitosti 70. výročí osvobození od japonského fašismu považuji za zcela oprávněnou. Jestliže prezident republiky oslaví toto výročí přímo v Číně, je to zcela pochopitelné. Čína byla zemí, která v boji proti japonským okupantům utrpěla největší lidské a materiální ztráty.