Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.08.2015 10:06:31 - STOP!

politické trafiky

A tohle vám nepřijde jako politická trafika? http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-je-gol-Marcel-Chladek-pry-bude-ridit-fotbalovou-reprezentaci-388089

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.08.2015 9:28:46 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den,děkuji za dotaz. Nejprve je nutno si ujasnit, cože je takzvaná politická trafika. Každý demokratický systém je založen na svobodné a demokratické soutěži politických stran,takže pokud nějaká strana zvítězí a přebírá odpovědnost, pak je logické,že tuto odpovědnost vůči voličům a občanům uplatňuje i v dozorčích radách obecních či státních firem. Tohle bych za politickou trafiku nepovažoval, nicméně je třeba, aby i zde opozice kontrolovala, co v daných firmách vítězná politická strana dělá. Pokud ovšem odcházející politik dostane místo v nějaké firmě, organizací či ve státní správě, pak je nutno posuzovat jeho odbornost a také možný střet zájmů. Opět jde  o úkol pro nezávislá média a opoziční politiky. Osobně si myslím, že tento konkrétní případ se spíše vztahuje k druhé oblasti. Ale zda jde o politickou trafiku, to dnes opravdu nedokáži určit.