Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2015 15:47:34 - Damšíková

Souhlasíte se mnou?

Já si myslím, že by politice a politikům prospělo, kdyby se občas vrátili na zem. V praxi by to vypadalo tak, že by mohli být zvoleni maximálně 2x za sebou, pak by museli minimálně jedno funkční období vynechat a živit se jinak než politikou a pak by se mohli vrátit. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2015 7:30:14 - Ing. Antonín Seďa
 Nesouhlasím s tímto názorem a to ze dvou základních důvodů . Tím prvním je skutečnost,že není pravdou,že politici žijí mimo společnost . Většina z nás chodí nakupovat, má své rodiny a přátele ,daleko více než ostatní jedna s úřady, institucemi a řeší problémy lidí. Takže zná daleko hlouběji současné problémy svých spoluobčanů. Tím druhým a podstatnější důvodem je,že i politik by měl být profesionál. Protože zákonodárná činnost vyžaduje hrudi i a odbornost. Z vlastní zkušenosti sledují, jak klesá úroveň zákonodárného sboru a to zejména tím, že se mění lidé, kteří nemají žádné zkušenosti z práce poslance. Vždyť politik zastupuje své občany a ti by měli vyžadovat, aby je zastupovali morálně zdatní a profesně i odborně vyzrálí politici. Příkladem problematických politiků byli poslanci za VV či dnes mnozí za ANO 2011. Ale zároveň platí, že občan svého politika také musí kontrolovat. A pokud ztratí důvěru,pak volit jiného.  Ještě připomínám,že každý politik musí projít stranickými primárkami a vnitrostranickým výběrem .I tady politik musí bojovat o důvěru členů politické strany či hnutí.