Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2015 17:49:26 - Kováčk V

Co říkáte takovému "sociálnímu" názoru "politika ???

....." já budu vítat uprachlíky z Východu, a to nejen pro naši blízkou kulturu, jazy a možnost sžití se s českou společností, ale i z pohledu demografgického vývoje a situace na pracovním trhu." .... ???
1.Myslíte si Ukrové že vyřeší problém nezaměstnanosti?
2..Myslíte si , že Ukrové vyřeší problém nízké ceny práce v ČR ???
3.Nebo to bude výmluva, proč se ČSSD nedaří řešit problémy nezaměstnanosti a nízké ceny práce ???
4.Budou to "ekonomičtí" nebo političtí úprchlíci ???
5.Myslíte si ,že v budoucnu budou mít z hlediska kapitalu nižší nároky na plat a menší bříška potomků než domorodí Češi a zabezpečí tak ziskovou demografickou reprodukci pracovní síly pro mezinárodní kapitál v ČR?
Prosím o přímé stručné odpověd a ne řeči...."kecá politik okolo"

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2015 7:43:49 - Ing. Antonín Seďa
 Byl bych rád ,aby jste nevytrhával má slova že souvislostí ,kdy jsem upozorňoval na situaci,že v naší zemí jsou desítky tisíc Ukrajinců. Stačí navštívit stavební firmy, průmyslové podniky či si všímat,kdo vás obsluhuje v restauraci. Zajisté Ukrajinci nevyřeší problém nezaměstnanosti,to jsem ani netvrdil,mimochodem dnes je jen z nejnižších nezaměstnanosti po roce 1989. Nízká cen práce je daná postojem podnikatelů a jak víte, ČSSD nezvyšuje nejen platy ve státní správě, ve zdravotnictví či školství, ale tlačí i na  podnikatele zvyšováním minimální mzdy. Takže naší snahou je naopak zvyšování mezd a ne jejich snižování . Na třetí otázku jsem již odpověděl a mohu vás ujistit, že sociální demokracie bojuje s nezaměstnaností ,protože si uvědomuje negativní dopady na společnost i veřejné služby či sociální či zdravotní systémy. Ukrajinci nejsou nelegální migranti ,ale běžné žádají buď o azyl či dlouhodobý pobyt. A je na státní správě,zda daného člověka přijme či nikoliv. V těchto případech se spíše jedna o ekonomické důvodech zájmů o naší republiku. V současné době pracují Ukrajinci v provozech, kde Češi nechtějí pracovat, a to zejména z důvodů nízkých mezd či špatných pracovních podmínek. Ale pro ně samotné jsou tyto platy daleko větší než by vydělali na Ukrajině.