PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2015 4:47:58 - vikturek99

Recko a tzv.uprchlici

Dobrý den,
chci se zeptat.Řecká vláda chtěla uprchlíky vracet,zamezit jim přístup na pevninu. Francouzská levicová vláda prostřednictvím EU jim to zakázala a říkala cosi o humanite...

Jak můžou střežit lépe hranice,když EU je proti??? Toto vím z francouzských médií...

Je to vše úmyslně???U lidí z Afriky lidský život nemá žádnou hodnotu,bezdůvodně zabíjí kohokoliv a kdykoliv,jiná mentalita viz.nyní Švédsko v Ikee.

Proč to EU dělá??? Integrovat neintegrovane nemá smysl...EU je horší než zHitler !!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2015 14:47:29 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Horší než Hitler není, pilně však pracuje na tom, aby Evropě nějakého nadělila znovu. EU je v pasti svých jalových klišé, která před původem a podstatou všech problémů jen znovu a znovu bezradně uskakuje. A čím déle si to pohodlíčko dopřává, tím hustší je teď smršť bumerangů, jimiž se to vrací na hlavy nás všech. 

Dovolte mi to příměrem: Nevím, jak Vy, já sám však bezdomovce pod vlastní střechou neubytovávám. Tím méně je mi však jedno, že dnešní režim je s to dohnat desítky tisíc lidí až do takového neštěstí. A budu znovu a znovu dělat vše pro to, aby dostali reálnou šanci na návrat do důstojného života. Aby se do té pasti nově nepropadali i další..

Zhruba tak je to s migrační vlnou. Přijmout u nás jen oněch pár tisíc uprchlíků, na něž kapacitně stačí příslušná zařízení, problém nevyřeší. Zády se k němu postavit také nemůžeme. Jak z ryze morálního hlediska, tak dneska už i ve vlastním zájmu, jenž může utrpět újmu velice zásadní, ne-li drastickou.

Já ovšem od panáků, co si nechají říkat "elity", zatím nezaznamenal jediný námět, jenž by se k otázce postavil opravdu čelem a racionálně. A začínám nabývat sílícího dojmu, že právě migrační vlna bude testem, v níž se jejich nadutý diletantismus zjeví v celé nahotě, srozumitelné i jejich fanklubům.

Pak bude záležet na tom, kdo se chopí iniciativy. Bude to pravičácká demagogie, anebo levice, co není na prodej ani "na baterky"? Ta o tom musí začít vážně uvažovat už teď. A ne si to zkoušet jen "odpracovat" nad lejstry, padajícími z panských stolů, jimž právě ujíždí vlak.       

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE