PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2015 9:01:32 - vikturek99

kniha: Smrt zapadu Patrik J. Buchanan

V knize popsal příčiny smrti zapadu :
1) invaze přistěhovalectví ze 3. sveta
2)hrozby multikulturismu
3) ztráta evropských hodnot
4) vzestup sociálního superstatu

Co si o tom myslíte???Je EU všeho příčinou ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2015 14:33:25 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Pat Buchanan je lídrem amerických "paleokonzerv" (což je charakteristika, na niž jsou hrdi oni sami). Je to chlapík nesporně vzdělaný a v mnohém i moudrý, některé z jeho utkvělých představ ho však pronásledují krutě. Pokud jste Smrt Západu opravdu četl, nepřišlo i Vám legrační, jak se tam děsí - coby rozkladného prvku - i knížek Herberta Marcuse, Ericha Fromma a dalších členů či odchovanců "frankfurtské školy"?

Já měl s Buchananem tu čest si to jednou rozdat i osobně. On byl tehdy Reaganův "speechwriter" a šéf mediálního týmu Bílého domu. Já zase světové studentské organizace a z toho titulu i pravidelný řečník na Valných shromážděních OSN. Po jednom z mých vystoupení se na mne velký Pat (postavou je to mrňous, duchem ne) v kuloárech osopil v domnění, že si nadělám do gatí. Byla z toho parádní mela - a kdo neprohrál, slušelo by se říkat jen očitým svědkům, sebe člověk v takových situacích hodnotit nemá.

EU je příčinou uprchlické krize hlavně v míře, v níž je nesvéprávným poskokem amerických zájmů a vrtochů všeho druhu. A samozřejmě i coby vlečňák jalových frází o "multikulturalismu" a jiných liberálních cukrkandlů. Migrační vlnu zastaví jen šance na důstojný život v zemích, odkud ti lidé prchají. Existenční pohromy těch zemí jsou jednak nadílkou válek, v nichž EU idiotsky posluhovala Spojeným státům - i řádění teroristické internacionály, kterou si USA piplají už od 80. let - narůstaly však už předtím i následkem samotné "globalizace", koncentrující moc a zisky do pracek hrstky západních nabobů na úkor zbytku světa. Na země Středního východu a severní Afriky to vše dopadá kumulativní i velice drsnou měrou.

Ta vlna sama je spontánní jen zčásti. Kdosi ji také podněcuje - a tím nemám na mysli jen privátní "převaděčské" gangy. Že v tom má dlouhé prsty i arabská reakce, sponzorující Islámský stát i jeho bohaté příbuzenstvo. si myslí i zdroje jinak docela bohabojné. Já osobně mám podezření i na "Velkého bratra:". Musel by se stát zázrak, aby nám nějaké WikiLeaks dřív či později nedoložily i to.    

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE