doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2015 18:50:27 - vikturek99

Da se to zrusit ?Volebni prava cizincum?

Prosím vás,kdo tohle mohl schválit v době imigrantske krize???!!!
http://www.ceska-justice.cz/2015/07/cr-je-vstricna-vuci-cizincum-nove-mohou-volit-v-mistnich-volbach-nebo-zakladat-odbory/

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2015 11:07:19 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
 Pokud  jsem informován, pak Česká republika ratifikovala Úmluvu o účasti cizinců na veřejném životě na místní úrovni, v obcích.V ní se stanoví, že „Každá strana se zavazuje, že s výhradou mimořádných situací uvedených v úmluvě každému usídlenému cizinci dá právo volit a být volen ve volbách do místních orgánů, splňuje-li tytéž zákonné požadavky, které se vztahují na státní občany, a splňoval-li navíc podmínku zákonného a obvyklého pobytu na území daného státu po dobu pěti let předcházejících volbám,“ Co k tomu říci. Budete-li s novým sousedem žít v jedné obci pět let a bude-li ten soused dodržovat naše platné zákony a živit se poctivě, poskytovat  služby této republice,  pak jeho zájem volit obecní zastupitelstvo Vám připadne jen jako další doklad toho, že chce pro tuto republiku něco udělat, že chce spolupracovat na tom, aby se všem obci dobře žilo. Dneska máme jiný, vážnější problém. Někteří občané nebo bývalí občané České republiky, mnohdy podivní zbohatlíci nebo přímo tuneláři, přesídlili do daňových rájů, aby nemuseli platit daně v České republice. Pokud  ti ještě v České republice volí nebo ovlivňují svým majetkem český stát, je to o lidské poctivosti a hrdosti na zemi? nebo o vypočítavosti, která na zemi, ze které vzešli, chce vydělat víc, než se sluší, a ušetřit na spoluobčanech? Jde o komplikovanou otázku, na kterou  musíte nalézt vlastní odpověď.