PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 5:36:15 - vikturek99

vydirani od OSN a EU

Dobrý den,Německo žádá pomoc s "uprchlikama". Kdyby byli Evropané,není problém,ale přijde mi to,jako kdyby řekli,vy nemáte problémy,tak je mít prostě mít budete a každý rok budete mít nový !Jsou neintegrovany,přibude kriminalita,znásilnění,ale s tím počítejte !

To je solidarita ???Ať udělá EU ochrana pásma v Lybii a to i nasilym ! Musí se všichni vyhostit !

Čím víc jich v Evropě bude,tím hůře a větší rizika.Dovede lidí,že se budou bránit a vznikne občanská válka !!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2015 11:14:39 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, Vaše otázka je vlastně jen zopakováním dotazu, na který jsem už odpověděl. Nejde o žádné vydírání OSN. Vydírají konkrétní činitelé Evropské komise. Takzvaní uprchlíci jsou celoevropský problém, vzhledem k tomu, že schengenský systém umožňuje přesuny na celém teritoriu EU, ale i v některých zemích mimo EU (třeba Norsko). O krizi hranic mluvil v jiném smyslu už zemřelý portugalský marxista Luís Sá (A crise das fronteiras). Na problém schengenských hranic bude nutno se podívat jinak a posílit systém FRONTEX. Válečnými běženci jsou lidé ze Sýrie, nikoli Afričané. Ale Sýrii, v níž jsem několikrát byl, destabilizoval Američany iniciovaný tlak na Asadův básistický režim. Ten byl nacionalistický a ostře odmítal islámský fundamentalismus. Bášárův otec Háfiz Al- Asad v roce 1982 potlačil vojensky povstání islamistů v městě Hamá. Tehdy to Američané tolerovali, protože americký vliv vyvažoval na Blízkém Východě vliv sovětský. Jinak řečeno, zmizení Sovětského svazu se podepsalo na současné destabilizaci celého regionu. EU ale má prostředky, jak pomoci stabilizaci oblasti na místě. Kvóty jsou hloupost a Německo, zahleděné do krize eurozóny, málo vnímá, že uprchlická krize ohrožuje i je. Je možné, že tento fenomén a obnovení bojů v Kurdistánu rozdmýchá turecký nacionalismus, a to by mohlo zachránit dominantní vliv strany AKP prezidenta Erdogana. Ten evidentně spekuluje na předčasné volby a zisk výrazné, možná i ústavní většiny a nastolení prezidentského režimu. Prostě, takzvaná uprchlická krize má řadu aspektů, může například posílit euroskepticismus ve Velké Británii atd. Rozhodně bych tuto krizi nepřeváděl na jeden faktor, i když by pro některé znělo lákavě, že Německo je na vině. To ale neznamená, že Německo není v pokušení změnit EU ve svůj pašalík.