ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 14:19:33 - aneta J.

MOTO GP

Jste zastánce toho, aby byla velká cena Brna placená i z daní nás všech? Mě třeba motorky vůbec nezajímají a radši bych peníze dala začínajícím umělcům, kteří to dnes také nemají lehké.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2015 13:27:01 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

problém, který vznikl na brněnském Moto GP, nesouvisí s finanční podporou sportu a kultury jako takové. Způsob, jakým se stát, resp. MŠMT, snaží pomoci vyřešit situaci, považuji za snahu pomoci zajistit přežití motoristického závodu a zabránit dluhům do budoucna. Těmto snahám rozumím, protože Grand Prix je jedním z nejslavnějších mezinárodních motoristických závodů v ČR, který se pravidelně koná již od roku 1950 a byla by škoda, aby zanikl. Na druhou stranu nepovažuji za vhodné, aby dluhy za soukromé subjekty jakýmkoli způsobem umořoval stát a pokud kraj či stát snad zamýšlí  poskytnout finanční injekci, měl by efektivitu prostředků pečlivě zvážit a zajistit si jejich navrácení. O vyřešení nevypořádaných závazků by se měl primárně  snažit a potažmo zasloužit pořadatel, tj.  Autodrom Brno.

S pozdravem

Ivo Valenta