Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2015 0:34:45 - Svozil Pavel

Objektivně vzato , dle posledních vašich vtipů ...dle vaší citace ??? (1)

nedávno jste tvrdil ...Obyvatelé ČR se mají nejléper v historii ... jste totálně mimo realitu a to nejen na Ukrajině ale i v ČR.Martin Potůček z ČSSD by Vám měl poklepat na čelo a pooslat z 'CSSD ven než uděláte více ostudy a škod... zajděte si s ním pohovořit
Jeden a půl milionu Čechů žije na pokraji chudoby, stát jim proto loni poslal rekordní sumu na dávkách v hmotné nouzi, ukazuje zpráva koalice Social Watch.
Mnoho lidí dělí od chudoby pouhá stokoruna nebo stačí, aby jeden z členů rodiny onemocněl.
Chudobou nejpostiženější kraje jsou Olomoucký, Ústecký a Karlovarský.
Pokud stát nezasáhne, bude ho přibývající počet chudých lidí stát více peněz.
Čtvrt milionu Čechů nedokáže bez pomoci státu uspokojit ani ty nejzákladnější potřeby svých dětí. Nezaplatí bydlení ani jídlo, nemohou děti udržet na školách.
Čtvrtina pracujících žen se svým příjmem nevyjde.....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2015 9:38:21 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, ano zprávu Social Watch jsem četl a pravidelně ji komentuji. Máte pravdu, že mnoho lidí i rodin žije na pokraji chudoby, ale měřítka pro srovnání jsou stejné ve všech zemí světa a pokud jsem zprávu četl dobře, tak se situace v ČR výrazně zlepšila. Jak ekonomicky, tak z pohledu chudoby. Největší problém je nezaměstnanost a tady to nelze stále řešit zvyšováním sociálních dávek, ale změnou aktivní politiky zaměstnanosti. Je nutno konečně říct, že Úřady práce nefungují jako prostředek pro pomoc, ale pouze jako evidence. Rekvalifikační kurzy jsou neefektivní a vzdělávací systém neodpovídá požadavckům trhu. Pokud se tohle nezlepší, pak se chudoba nesníží. Současná vláda se snaží zvyšovat mzdy a platy tam, kde může. Nyní se bude jednat o další zvašování minimální mzdy, od které se odvíjejí sociální dávky. Zvýší se platy učitelům, zdravotním pracovníkům a úředníkům. V rámci tripartity je tlak vlády na podnikatele, kteří většinou kopírují zvyšování mezd ve státní a veřejné správě. Zajistili jsme větší podporu rodinám s dětmi i jsme zlepšili vymáhání výživného na děti. Chápu, že jsou to postupné kroky, ale i ty ukazují na zlepšení sociální i ekonomické situace v naší zemi. Takže já si trvám na svém názoru a klidně ho obhájím i u pana Potůčka. Mimochodem s panem profesorem se osobně znám, protože jsme před lety spolu spolupracovali na důchodové reformě.