Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2015 9:54:34 - windy

psychotesty

Prošly ve straně psychotesty, které údajně mají postupovat lídři strany? A jak se na ně díváte? Mají podle vás pro soudržnost strany nějakou vypovídající hodnotu? Pan Faltýnek také tvrdí, že tak chce zabránit situacím, kdy politici hnutí hlasují jinak, než velí stranická disciplína. Je to ale podle vás v pořádku? Neměl by se politik řídit především svým svědomím?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.10.2015 10:16:27 - Ing. Radka Maxová
Dobrý den windy ,

Nemyslím, že by psychotesty něco vyřešily a ani jsem se s kolegou Faltýnkem o tom nebavila. Co se týká hlasování, tak souhlasím s tím, že se má člověk řídit svým svědomím, ale pokud se jedná o zcela zásadní věci je třeba si vše vyříkat a prodiskutovat a dohodnout s na postupu během hlasování. Demokracie je o většině, měl by převládat většinový názor nad menšinovým. Uvědomte si, že PS schvaluje během svého zasedání denně xxxx zákonů a každý z nás se věnuje jenom nějaké gesci, já např. sociálnímu okruhu. Takže prostě musím přijmou fakt, že kolegové, kteří mají např. na starost zemědělství a vysvětlí na jednání klubu o co jde a já s jejich faktickými názory budu souhlasit, tak pro mne mají pravdu. Tj. budu hlasovat pro jejich návrh. A to je ta určitá soudržnost s hnutím či stranou.

Radka Maxová