Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2015 14:21:11 - Nikolas

uprchlíci

Počet mrtvých běženců, kteří byli nalezeni v nákladním autě, přesáhl sedmdesátku. Tento titulek vystihuje problém a mě by zajímalo, jak jej budou chtít naši politici řešit? Je zřejmé, že jde do tuhého a je třeba začít rychle jednat. Máte plán?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2015 15:25:10 - Ing. Antonín Seďa
 Dnes jsem poslouchal pana ministra vnitra, který po zasedání bezpečnostní vládní komise k nelegální migraci popsal dnešní situaci. Nezbývá než monitorovat situaci a být připraven na eventualitu, že k nám přes Maďarsko přijde větší skupina běženců. Líbí se mi i pomoc Slováků Maďarsku i Řecku pro kontrolu vlaků i kamionů. Zvýšení kapacit, zejména na vnějších hranicích schengenského prostoru je řešením. Ovšem dlouhodobým řešením je oddělit skutečné uprchlíky od těch ekonomických a ty poslat zpět. No bude to stát jisté fiannnčí náklady, ale zajištění bezpečnosti občanů je důležité. Co s etýká mrtvých běženců, tak je to tragédia a ukázka toho, kam až obchod s lidskou chudobou a lidským strachem může vést. Převaděčské bandy je nutno pochytat a zavřít do vězení. Kdyby nebylo tohoto velmi výnosného obchodu, pak by se stížila možnost nelegální migrace. Oosbně jsem pro postup Austrálie či Španělska, ovšem je nutno najít stát na africkém kontinentu ,který by za úplatu měl na svém území uprchlické tábory. Prozatím to není možné, například Maroko toto řešení odmítlo. Dlouhodobým řešením je bezpečnostní stabilita válčících zemí a humanitární pomoc uprchlíkům přímo v zemích konfliktu. Souhlasím, že jde do tuhého, zejména proto, že umírají lidé. Nechápu hyenismus převaděčů, ale zřejmě jsou pro peníze udělat cokoliv.