Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.09.2015 16:02:09 - Priekala Jarda

Stydíte se také se za přístup kapitalistů a pražských elit ke spoluobčanům , tzv sociálně vyloučeným ?

Jsou to de facto vnitřní ekonomičtí imigranti ve své zemi , postižení 25 let trvajícíválkou kapitalismu proti českým občanům.
To, co se říká v médiích beru samozřejmě s rezervou, ale i já mám pocit, že by politici pro ně mohli udělat více a stydím se za to, že děti samoživitelek na školní jídelnu a kvalitní jídlo nemají protože nejsou kapitalisté a nedostanou EU dotace jako Babiš.
Mám strach, že bude hůř a ptám jak se budete chovat u sociálně vyloučeným zahraničního původu - imigrantům, které zde chcete jako dumpingovou pracovní sílu ? Takhle asociálně se čs společnost nechovala ani po 2 světové válce , copak vstup do EU a NATO po roce 1989 tahle asociálně změnil ČR ? Chtěl bych vědět, zda plánujete uspořádat třeba nějakou akci na podporu sociálně vyloučených?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.09.2015 10:40:26 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Ano, souhlasím  s Vaším názorem, také já vnímám problém sociálně vyloučených občanů ČR jako velký a málo řešený problém. Zejména za období vlád pravice se situace těchto skupin obyvatel velmi zhoršila. V současné době si dokonce myslím, že migrační krize a její řešení má odvést pozornost od velkých problémů Evropy a nejen jí. Ty se týkají dopadů globalizace a neo liberální politiky, která na jednu stranu zvyšuje rozdíl mezi těmi nejbohatšími a těmi nejchudšími a zároveň není schopna rozumného řešení. Současná vláda se snaží napravit alespoň ty nejzákladnější problémy při řešení sociálně vyloučených. Nneí problém jen mezi samoživitelkami, ale i mezi seniory či zdravotně postiženými. A souhlasím, že v případě lidí bez domova se tento problém ponechal spíše na obcích a městech a není řešen v rámci evroipského humanismu. Oosbně nebudu pořádat nějakou akci, ale jako poslanec i jako zastupitel města nevrhuji řadu řešení.  Nicméně tato řešení, ať legislativní či nelegislativní povahy trvají na můj vkus velmi dlouho. Ono je totiž problém odlišit ty potřebné od těch, kteří zneužívají sociální systém. Protože zákony musejí platit pro všechny a úředníci, kteří mají rozhodovat většinou o těchto osobách moc nevědí a po pravdě řečeno, není ani zájem jim pomoci. Vstup do EU, ani do NATO nemůže na nastalou situaci. Za to může prosazování neo liberalismus v naší politice a malá úroveň přerozdělování v naší společnosti.