Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2015 10:25:43 - Sju

Paní poslankyně

Co si myslíte o těch, kterým nabízíme pomoc a oni ji odmítají? Proč si uprchlíci kladou požadavky na to, kde budou, co budou nosit apod. a proč byl Červený kříž vykázán z Luhanska? A kdo o tom v případě Ukrajina rozhodl? Pokud vláda, neškodí tím svým občanům a nemůže to přerůst ve vážnější nepokoje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2015 16:56:05 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážená paní Sju,
dle mého názoru je zcela pochopitelné, že lidé, kteří prchají před nebezpečím, jenž již dlouhá léta přetrvává v jejich domově,a vydávají se do pro ně zcela neznámých krajin, zcela instinktivně tíhnou ke svým rodinám či známým, kteří svoje domovy opustili již dříve a v "nových" zemích si již vytvořili zázemí.Taktéž se mi zdá pochopitelné, že si kulturní zvyky, které dědili po generace, nesou s sebou. Vždy záleží na dané zemi a jejich zákonech, jaký k cizím kulturním prvkům zaujme postoj.Situace na Ukrajině a v okolních oblastech není jednoduchá, zcela jistě to aktuálně nevypadá na rychlé řešení, mnoho civilistů je tam v nebezpečí a jejich život je nelehký. Přítomnost humanitárních organizací v podobných situacích hodnotím jako maximálně přínosnou, aktuálně vynucený odchod 10 z 11 humanitárních organizací hodnotím jako nešťastný.