ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2015 19:54:23 - VolicPravicak

Babis

Pane senátore, pan babis psal na parlamentních listech ze jste lobboval za hazard. Je to pravda? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2015 13:16:41 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

přirozeně mě situace kolem hazardní legislativy zajímá, koneckonců v tomto byznysu se pohybuji celý život a myslím, že moje názory by měly být pro ministerstvo spíše přínosem. Opak je ale pravdou a vyjádření Andreje Babiše vůči mé osobě jsou toho, jak sám vidíte, důkazem. Mám plné právo se vyjadřovat k hazardním návrhům zákonů, stejně jako mám právo se vyjadřovat se k čemukoli jinému. To je demokracie, ať se to někomu líbí, nebo ne. Mimojiné, zvlášť za situace, kdy regulace hazardu, kterou ministerstvo připravuje, je prostě špatná. Pokud k ní dojde, otevře se velký prostor pro šedý průmysl a mafii. U nás jsem zkrátka na pochybách a zůstává mi rozum stát nad tím, proč Ministerstvo financí prosazuje takové zvýšení zdanění hazardu, když zahraniční zkušenost vybízí zcela otevřeně k opačnému kurzu.

Připomíná mi to známé rčení: "Zloděj křičí, chyťte zloděje", jinými slovy pan ministr financí odpoutává pozornost od vlastních aktivit a mezitím do legislativního procesu takzvaně "sází" jeden zákon "šitý sobě na míru" za druhým.

Mě osobně nezajímá, co říká pan Babiš, já jsem do Senátu kandidoval s heslem „Pomůžeme společně Slovácku“. A myslím, že za poslední rok jdeme správnou cestou a daří se nám. Postupně jsme vybudovali platformu – od podnikatelů přes folkloristy až po sportovce. Se svým týmem na půdě Senátu i v regionu realizujeme spoustu aktivit, snažíme se aktivně zapojit do vznikající koncepce státní podpory sportu, předložili jsme návrh autorského zákona, který má osvobodit od autorských poplatků a s nimi spojené administrativy všechny protagonisty folkloru a lidových písniček. Studujeme zákony, které nám posílá Poslanecká sněmovna a upozorňujeme na problematické body. Vždy usilujeme o změny a často jsme i úspěšní, koneckonců minulý týden se nám např. podařilo zamezit krachu řady cestovních kanceláří díky nepodařené novele z dílny Ministerstva pro místní rozvoj.


S pozdravem,

Ivo Valenta