Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.10.2015 12:13:13 - Luboš Krupina

Proč pořád melete o nějakých evropských penězích....

a matete tím lidi.
Od vstupu do EU a kolonizace ČR firmami a kapitálem EUSA má domácí ekonomika vzrůstající velký problém. Zahraniční firmy totiž z Česka odlévají stále více svých zisků. Jen loni takto odteklo přes 300 miliard korun, což je dvakrát tolik než před 10 lety. České hospodářství tak v loňském roce přišlo o částku odpovídající zhruba osmi procentům HDP... !!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!

Ekonomika tím ztrácí jeden z důležitých zdrojů růstu: .. Místo aby zisky dál investovaly v Česku, je zahraniční mateřské firmy stahují ve formě dividend. Hodně je to cítit například ve finančnictví. Jen velká bankovní čtyřka – Komerční banka, ČSOB, Česká spořitelna a UniCredit – loni svým zahraničním majitelům vyplatila přibližně 30 miliard korun... Navíc se to podepisuje i na příjmech lidí. Ty se podle Chmelaře a ekonoma Petra Zahradníka za posledních 20 let přiblížily průměru vyspělých zemí EU o pouhou desetinu procenta.
Jde o peníze ukradené ČR

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.10.2015 22:05:16 - Tomáš Zdechovský
Vážený pane Krupino banky nemají s evropskými dotacemi absolutně nic společného, více Vám k tomu říci nemůžu.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský