PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.11.2015 10:16:30 - Jaria

Evropský parlament a jeho rozhodování

Zdravím,ráda bych věděla,jestli p.Merkel konzultovala v EUparlamentu svůj výrok:"Všichni pojďte k nám!"Pokud ano,jak je možné,že dostala od ostatních europoslanců posvěcení(o kterém doma ani necekli)a pokud NE-jednala na vlastní pěst(a to není v souladu s vizí o Evropské unii,že by měli Němci ostatním rozkazovat)a pak nemá právo po ostatních zemích chtít,aby hasili to co ona sama způsobila!Přeci neexistuje-aby rozhodovala sama a teď aby ostatní státy špinila za to,že se chovají obezřetně.Není na čase,aby v europarlamentu vystoupil nějaký odvážlivec,který to p.Merkel vše řekne od plic????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2015 1:43:01 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, Merkel žádné ze svých rozhodnutí s EP nekonzultovala. EP byl zaskočen a postaven před hotovou věc. Řada poslanců má v soukromí na uprchlickou krizi svůj názor, ale bohužel při hlasování o kauze uprchlíků hlasovali, nevím z jakých důvodů, jak se od nich očekávalo. Když Merkel a Hollande přišli do EP, jejich vystoupení bylo trapné, zejména jejich útoky na národní státy. Národní státy podle Hollanda jsou překážkou pro řešení dnešních problémů a řešením je „více Evropy“, jak podle Hollanda, tak podle Merkel. Otázka ale je, jakou Evropu mají na mysli. Oba dva jsou pouze poslušnými vykonavateli vůle kapitálových špiček. Evropě chybí politikové, kteří by měli dlouhodobější vizi. Odpor proti tomu, že německá kancléřka vnucuje Evropě své pomatené představy, roste, a to zejména v Británii, která volá po změně imigračních předpisů. Británie chce rozvolnění vztahů a zastavení takové federalizace Evropy, která poškozuje národní státy. To je po mém soudu věc, která je v souladu se zájmy ČR. Británie a země Visegradu se ocitají v roli jakýchsi spojenců. V samotném Německu také roste odpor proti tomu, co představuje kurs Merkelové. Pokud jde o kritiku názorů, jako má Merkelová, mohu vám sdělit, že jsem kriticky vystoupil proti předsedovi EP Martinu Schulzovi, který požadoval Evropu ducha pospolitosti a společenství, kterou je třeba prosadit mocí. Před několika týdny jsme se na plenárním zasedání v této věci spolu tvrdě utkali. Česká média o tom, jak je jejich zvykem, mlčela jako hrob.