Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.11.2015 9:14:08 - Venda-jogista

jednoznačná blamáž i v režii KDU-ČSL

Historicky první volby do krajských zastupitelstev byly pro lidovce úspěšné i proto, že slibovali termín dokončení R35, jako páteřní komunikace, v r.2015-2016???? Každé volby hrnuly všechny strany sliby a vždycky zase nic. Teď jsme ve vládě, proč píší starostové a vedení kraje? Měli jsme i ministra dopravy za KDU-ČSL Šimonovského a nedokázal nic! Teď je před krajskými volbami a opět se tu ohřívá polivčíčka trumfu - silnice R35. Trapné hoši, trapné. Mlčet a hlavně na tom dělat ! Možná že někteří lidovečtí politici krajského formátu si myslí, že ti, co jejich sliby před 15ti léty slyšeli umřeli? Ne žijí a dost jich nevěří.
Na který termín ukončení R35 s propojením na Mohelnici věříš Ty?
Vím, že můžeš uvádět desítky podmínek, co by, kdyby, jak by, co je potřeba, ale zkus si tipnout, když taková síla regionálních politiků opět tlačí a bude mávat /trapně/ tímto trumfem.
r.2025 nebo r.2030 nebo r.2035???

Díky
V.Žáček, člen KDU-ČSL Mor.Třebová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.11.2015 12:59:49 - Tomáš Zdechovský
 Zdravím Tě, Václave,
rád bych připomenul, že věc rozhodně nebyla tak jednoduchá.  Dlouho bylo obrovským problémem shodnout se vůbec na tom, kterými místy bude trasa probíhat. Jižní varianta byla dohodnuta až v roce 2006 a rok nato za vlády Mirka Topolánka, kdy byl ministrem dopravy Aleš Řebíček, bylo navíc bohužel rozhodnuto, že R35 není prioritou a se stavbou se počítá až po roce 2015 a snaha přesvědčit ministra dopravy o potřebnosti proto trvá bohužel až dodnes.
Abych ale odpověděl na Tvoji otázku, tak usiluji o to, aby byla R35 dostavěna co možná nejdříve. Čím dříve, tím lépe.  Kdyby se vše povedlo do roku 2025, byl bych samozřejmě jedině rád.

Tomáš Zdechovský